achtergrond effen

Total Care: unieke paardenvoeding voor merries en veulens

De belangrijkste gezondheidsproblemen bij fokmerries en veulens beter aanpakken dan het huidige marktaanbod van merrie- en veulenvoeders doet. Bij Dommelsche Watermolen, Vente en Alltech lag deze uitdaging ten grondslag aan de ontwikkeling van een nieuw revolutionair concept voor merrie- en veulenvoeding. Het Total Care Concept van Dommelsche Watermolen laat zien dat dit mogelijk is.

 

Het Total Care Concept combineert honderd jaar traditie, ervaring en kennis over voeding van fokmerries en veulens met de laatste wetenschappelijke inzichten en innovaties op het gebied van natuurlijke supplementen door Alltech. Hiermee geeft het Total Care Concept een nieuwe impuls aan de gezondheid en het rendement van de paardenfokkerij.

Merries En VeulensTotal Care biedt als eerste voedingsconcept een integrale benadering gericht op de drachtige en lacterende merrie en het (ongeboren) veulen. De samenstelling en eigenschappen zijn optimaal afgestemd op de wisselende behoeften van het paard tijdens de verschillende fasen van de dracht en opfok.

Een zeer rijk en constant grondstoffenpakket wordt versterkt met de unieke voedingstechnologie van Alltech®. Deze voedingstechnologie heeft wetenschappelijk aangetoond bij te dragen aan verbeterde vruchtbaarheid, darmgezondheid, immuniteit, melkproductie, OC/OCD preventie en een ideale groeicurve van het veulen. 

Met de varianten Mare, Lac en Foal is de Total Care productlijn geschikt voor de hele fokkerij.


Etiket Total Care MARE Etiket Total Care LAC Etiket Total Care FOAL

Total Care Mare is speciaal ontwikkeld voor de drachtige merrie en bevat onder meer organisch gebonden sporenelementen die in de spijsvertering beter worden opgenomen dan de traditionele sporenelementen. Een goede opname is essentieel voor de botontwikkeling, OCD preventie en de vitalieit van het ongeboren veulen.

Wij adviseren van de gewone brok over te stappen op Total Care Mare als de merrie 6 a 8 maanden drachtig is. De groei van het veulen gaat dan zoveel van de merrie vragen dat een rijkere brok nodig is. Ga niet meer van de normale brok voeren; dit compenseert de voedingsbehoefte niet, maar verstoort de spijsvertering en kan tot koliek leiden!

Voor meer specifieke eigenschappen van Total Care Mare, klik hier.

Total Care Lac kent een rijkere samenstelling die specifiek is gericht op de merrie die haar veulen zoogt. Ter bevordering van de melkgift kent Total Care Lac een hoge dosering calcium, fosfor en magnesium.

Wist u dat de botmassa van het veulen in de eerste 4 maanden in percentage het meeste groeit? De benodigde bouwstoffen hiervoor worden alleen via de melk gegeven. Daarom is het essentieel dat de merrie voldoende sporenelementen binnenkrijgt en opneemt. Bovendien bevat het organisch gebonden selenium voor extra weerstand van het veulen. 

Wij adviseren 3 a 4 weken voordat de merrie is uitgerekend over te stappen van de Mare op de LacAls het veulen na 6 a 9 maanden niet meer bij de merrie drinkt kan van de Lac weer op de reguilere brok worden overgestapt, tenzij de merrie weer drachtig is. Dan adviseren wij weer over te stappen op Total Care Mare.

Voor meer specifieke eigenschappen van Total Care Lac, klik hier.

Total Care Foal is een uniek voer voor veulens. De kleinere veulenkorrel bevat lactose voor een betere overgang van melk naar vast voer. Door een uitgekiend vetzuurpatroon wordt de kans op maagzweren verkleind. Een laag zetmeelgehalte en de organische gebonden koper, zink, mangaan, ijzer en selenium zorgen voor een stabiele groei en OC/OCD preventie. 

Als het veulen zo'n 4 weken oud is adviseren wij om het veulen met een handje voer te laten wennen aan de veulenbrok en de hoeveelheid daarna heel langzaam uit te breiden.

Total Care Foal wordt geadviseerd door te voeren aan veulens en enters tot de leeftijd van 18 a 24 maanden. Voor meer specifieke eigenschappen van Total Care Foal, klik hier.